joi, 8 noiembrie 2012

Cu bicicleta prin Fagaras


A fost o tura colosala cu peste 2000 de m diferenta de nivel, cu o gasca mare si voinica la deal si 90 de km intr-o zona salbatica din sudul Fagarasului. In primul rand a fost o drumetie pe munte, calare  pe doua roti, cu urcari sustinute si o coborare lunga de 35 de km pana in Valea Topologului. Peisajele pe care le-am admirat pana seara tarziu, ne-au ajuns la sufletel, iar concluzia turei a fost una fireasca: avem locuri deosebite si foarte aproape de Bucuresti, trebuie putina logistica si ceva mailuri trimise catre cei care au fost in acele zone pentru a face o tura reusita. Si pot sa declar aceasta tura: "iesirea sezonului de mountain bike"! Sa vezi cei trei colosi de peste 2500 de m: Negoiu, Caltun si Lespezi la mai putin de 5 km, pe un forestier care se indreapta spre ei, e ceva deosebit. Nu avem munti ca Alpii, dar avem drumuri pitoresti spre cele mai inalte varfuri din Fagaras.
Nu a fost usor, dar efortul ne-a fost rasplatit din plin de peisajele superbe pe care poti sa le gasesti doar in sudul Fagarasului. Sunt multe forestiere care urca pana aproape de creasta principala, iar la anul, de preferat tot la sfarsitul lui septembrie ca sa nu avem probleme cu cainii ce stau pe langa stane, vrem sa urcam pana aproape de varful Moldoveanu pe culmea Malita.

Traseul ales puteti sa-l  vedeti in aceasta imagine, pleaca de langa barajul Vidraru, merge paralel cu Transfagarasanul si se termina in dreptul cabanei Capra.
 
 Forestierul continua pe culmea Podeanu pana aproape de varful Caltun ( fix sub acest varf se termina, iar planul initial...daca plecam la 7 dimineata, trebuia sa contina si o urcare pe vf Caltun), dar timpul nu era de partea noastra si in mai putin de patru ore urma sa se intunece. A fost un maraton de 50 de km, cu zone lungi de  dat la vale, pe care l-am terminat cu succes in patru ore.
O sa revin cu mai multe poze, din pacate nu le gasesc, dar promit ca o sa postez mai multe imagini dupa ce o sa le recuperez de la colegii de tura. Spre marea noastra dezamagarie in acea zi erau peste 30 de grade in zona alpina, iar pacla specifica zilelor caniculare de vara, ne-a cam naruit planuri de a face o sedinta foto reusita. Nu ne asteptam ca la sfarsitul lui septembrie sa murim de cald in tricou si sa ramanem fara apa dupa fiecare urcus sustinut. Pozele pe care le-am facut spre creasta Fagarasului lasa mult de dorit din cauza aerului foarte incarcat...imi pare rau, as fi vrut sa "storc" mai mult din acele peisaje.


Greu la deal, dar voinici la vale:


In realitate peisajul arata mult mai bine, culorile sunt sterse, dar in aceasta poiana am avut o panorama perfecta asupra Fagarasului:





Aici s-a terminat tura, sub releul de pe culmea Podeanu care se vede de pe Transfagarasan la 2000 de m altitudine:

O stana foarte frumoasa si foarte fotogenica:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu